БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 150лв.
ПЛАТИ само след ПРЕГЛЕД/ТЕСТ!
15 дни Връщане/Замяна
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 150лв.
ПЛАТИ само след ПРЕГЛЕД/ТЕСТ!
15 дни Връщане/Замяна
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 150лв.
ПЛАТИ само след ПРЕГЛЕД/ТЕСТ!
15 дни Връщане/Замяна

Фотохромни очила

Показване на 8 резултата

Филтри

Фотохромни очила

Очила, които се настройват към светлината автоматично

Фотохромните стъкла за очила са оптични лещи, които потъмняват при излагане на специфични видове светлина с достатъчна интензивност, най-често ултравиолетово лъчение (UV лъчите). При липса на активираща светлина стъклата се връщат в ясното си състояние. Фотохромните стъкла могат да бъдат направени от стъкло, поликарбонат или друга пластмаса и може да имат различни цветове. Най-често се използват светло сиво, тъмно сиво, светло кафяво – тъмно кафяво. BetterVision разполага с богата гама от фотохромни стъкла – синьо, лилаво, розово, сиво, кафяво.

Има и напълно прозразчни фотохромни стъкла за очила, които са бистри (или почти бистри) на закрито и автоматично потъмняват при излагане на слънчева светлина. Обикновено това са очила, които може да се носят и на закрито и не намалят качеството на виждане докато сте на закрито. При излизане навън, те променят цвета си и доставят комфорт дори при слънчево време. BetterVision разполага и с прозрачни фотохромни стъкла, които се промнят към синьо, лилаво, розово, сиво, кафяво при излагане на слънчева светлина и UV лъчи.

Други термини, използвани за фотохромни лещи, включват „лещи адаптивни лещи“ и „лещи с променлив нюанс“, хелиоматик стъкла, фотосоларни стъкла.

 

Как работят фотохромните очила?

Молекулите, отговорни за предизвикване на потъмняване на фотохромните лещи, се активират от слънчевата ултравиолетова радиация. Тъй като ултравиолетовите лъчи преминават прз облаци, фотохромните очила ще потъмняват и в облачни дни, както и в слънчеви дни.

Фотохромните стъкла обикновено няма да потъмняват в превозното средство, тъй като стъклото на предното стъкло блокира повечето UV лъчи. Последните постижения в технологията позволяват на някои фотохромни лещи да се активират както с UV, така и с видима светлина, осигурявайки известно потъмняване зад предното стъкло. Можете да разгледате предлаганите от нас фотохромни очила за шофиране.

 

Предимства на фотохромните очила?

Фотохромните лещи се предлагат в почти всички материали и дизайни на лещи, включително с високоиндексни лещи, бифокали и прогресивни лещи. Допълнително предимство на фотохромните лещи е, че те защитават очите ви от 100 процента от вредните слънчеви UVA и UVB лъчи.

Тъй като през цялото време излагането на човек на слънчева светлина и ултравиолетово лъчение е свързано с риск от катаракта (старческо перде) на по-късен етап от живота, добре е да се помисли за фотохромни лещи за детски очила, както и за очила за възрастни.

Добавянето на антирефлексно покритие към фотохромните лещи повишава тяхната ефективност още повече. Антирефлексното покритие позволява на повече светлина да преминава през фотохромните лещи за по-остро зрение при условия на слаба светлина (като шофиране през нощта) и елиминира досадни отражения на слънчевата светлина при ярки условия. Въпреки че фотохромните лещи струват повече от прозрачните лещи за очила, те намаляват необходимостта да носите чифт слънчеви очила с рецепта, където и да отидете.

Цена на Фотохромни слънчеви очила

BetterVision Ви представя богата гама от фотосоларни слънчеви очила на ниска цена. Нашата цел е да предоставяме качествени, проверени и достъпни продукти за по-добро зрение. Очилата за шофиране са важна част от процеса за повишаване на сигурността на пътя и нашите консултанти с радост ще Ви предоставят информация за видовете, цените и предимствата на предлаганите от нас очила. Всичко модели очила предлагани от нас са тествани както в нашите работилници, така и на живо по време на шофиране.

Готови ли сте да си вземете очила?

Нашите консултанти с радост ще Ви посъветват, кои модели очила ще са най-подходящи за Вас и Вашите близки. Предлаганите от нас очила са на ниска цена и с гарантирано високо качество и с хиляди доволни клиенти и мнения.

[]
×
Добави имейл и

Вземи 5% отстъпка сега!

Не благодаря! * С добавяне на имейл, вие се регистрирате да получавате нашите имейли. Можете да се отпишете по всяко време.