Очила за компютър против Синя светлина – Цена и Мнения

В напрегнатото и натоварено дигитално ежедневие, което всички ние водим, сме заобградени от източници на синя светлина. Всички мобилни телефони, компютри, дори и офис осветлението излъчват уморяваща за очите синя светлина. При работа на компютър за продължителен период от време, повечето от нас изпитват напрежение в очите, замъглено зрение, зачервени очи. Това е така, защото визуалните изисквания за работа на компютър са коренно различни от тези, свързани с повечето други дейности. Тези симптоми се свързват със синдром на компютърно зрение (CVS – computer vision syndrome). Затова повечето хора работещи дълги часове пред видеодисплеи предпочитат да носят очила за компютър. Предпазните очила за работа с компютър са специално разработени за подобряване и намаляване на напрежението в очите. Факт е, че всеки от нас прекарва повече от 8 часа на ден пред видеодисплеи и може да има нужда от допълнителна защита за очите си.

Качествени очила за компютър BetterVision

Кой и Защо се нуждае от очила за компютър?

Ако сте под 40-годишна възраст, напрежението на очите или замъгленото виждане по време на работа с компютър може да се дължи на неспособността на очите ви да останат точно фокусирани на екрана, или защото очите ви изпитват проблем да променят фокуса от клавиатурата към екрана и обратно за продължителни периоди от време. Тези проблеми при фокусирането (акомодация) често са свързани със синдрома на компютърното зрение – CVS и могат да се коригират с очила за работа с компютър. Стъклата на тези очила имат специални слоеве, които блокират и синята светлина, която предизвиква умора и напрежение при продължителна работа. Вижте мнения на наши клиенти, които използват очила за работа с компютър BetterVision по време на своята работа.

Най-често очила със защита от синя светлина се използват от хора работещи по 8-9 или дори повече часове пред видеодисплеи. Хора работещи на компютър, хора четящи документи, учители, хора работещи на каса в големи магазини.

Дамски очила за компютър

Вижте нашите предложения от над 100 модела и цвята дамски очила за компютър със защита против синя светлина и UV400 защита. Цени започващи от 35.99 лв. за очила + твърдо калъфче, кърпичка и сертификат за качество и гаранция.

Вижте всички модели дамски компютърни очила.

 

 

Ако сте на възраст над 40 години, проблемът може да се дължи на появата на пресбиопия (старческо далекогледство) – нормалната загуба на способност на очите за близко фокусиране, свързана с възрастта. Това също така може да се причини и от симптомите на компютърно зрение. Тогава се нуждаете от очила за четене с диоптър, като стъклата на тези очила също трябва да са с филтър за синя светлина, ако работите пред видеодисплеи или на изкъствено офис осветление.

Ако очилата ви са актуални (или не се нуждаете от очила за извършване на повечето ежедневни задачи) и продължавате да изпитвате дискомфорт по време на компютърна работа, помислете за закупуване на персонализирани компютърни очила. Тези очила за компютър със стъкла със специално предназначение се използват, за да намалят напрежението на очите и да Ви дадат възможно най-доброто виждане на вашия компютър.

 

Мъжки очила за компютър

Предлагаме над 100 модела и цвята мъжки очила за компютър със защита против синя светлина и UV400 защита. Рамките за очила са съобразени с това да са по-широки, да имат бизнес стил и да са леки и удобни за продължително носене. Цени започващи от 35.99 лв. за очила + твърдо калъфче, кърпичка и сертификат за качество и гаранция.

Вижте всички модели мъжки компютърни очила.

 

Знаете ли колко често мигате по време на работа пред компютър?

Всеки от нас мига от 12 до 15 пъти в минута, но когато се намирате пред екрана на компютъра, този брой намалява драстично до 3 до 4 пъти в минута.

Всички ние, които постоянно работим с видеодисплеи – компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони и дори телевизори с плосък екран, забелязваме, че очите ни често са напрегнати и раздразнени през целия работен ден. Синдромът на компютърното зрение е резултат от високите визуални изисквания за компютърна работа. Това състояние (CVS – синдром на компютърното зрение) се дължи на излъчваната от екрана на компютъра светлина и от съсредоточаването върху изкуствено осветения дисплеи за дълги периоди от време без подходяща защита на очите.

Качествени очила за компютър

Очилата предлагани от BetterVision отговарят на най-високите Европейски и Американски стандарти за качество. Стъклата са произведени специално за нас като блокират най-вредната синя светлина и имат UV защита. Това ги прави подходящи за носене както в офиса пред компютър, така и навън. Стъклата BetterVision са специално разработени за създаваните от нас антирефлексни очила за работа с компютър и четене. Стъклата BetterVision имат покритие, специално разработено за хора, които прекарват много време на закрито и са изложени на синьо-виолетова и LED светлина на цифрови устройства като смартфони, телевизори, таблети, компютри и офис луминисцентно осветление.
Нашите висококачествени CR39 стъкла блокират 40% от Синята светлина в спектъра 430nm – 450nm и 100% от Blue Light при 410nm. Гаранция за по-добро Зрение!

Предимства на Стъкла за очила Better Vision:

 Стъкла с Blue Light защита
 Стъкла с UV защита
 CE/FDA/ISO9001/TUV

 

Защо да носим предпазни очила за компютър?

Компютърните очила се различават от обикновените очила или очилата за четене по няколко основни причини. Това е с цел да се оптимизира зрението, когато гледате екрана на компютъра си за по-дълго време. В натовареното ни дигитално ежедневие средно всеки от нас прекарва поне 10 часа пред някакъв тип монитор – компютър, лаптоп, таблет, смарт телефон. Много от работните места са в затворени помещения с изкуствено осветление. Такива места са хипермаркетите, офис сградите, и повечето не добре проектирани офис помещения.

Най-новите лещи, предназначени за оптимизиране на зрението и комфорта при използване на цифрови устройства комбинират множество слоеве и по този начин се гарантират множество защити. Нашият опит показва, че синята светлина в диапазона 410nm трябва да се филтира възможно най-много, затова и нашите лещи филтрират синята светлина на 100% точно в най-вредния диапазон като се гарантира ясно зрение без оцветяване или изцяло премахване на синия цвят. Предлагаме стъкла както за очила за компютър без диоптър, така и за очила за компютър и четене с диоптър.

Електронните екрани обикновено са разположени на 50 до 70 сантиметра от очите на потребителя. Това се счита за междинна зона на зрение – по-близо от зрението за шофиране (“далечно”), но по-далеч от зрението за четене (“близко”) зрение.

Детски очила за компютър

Предлагаме богато разнообразие от детски модели със свежи и актуални цветове компютърни очила със защита против синя светлина, UV400 защита и антирефлексно покритие. Рамките за очила са съобразени с това да са по-гъвкави, като някой модели е невъзможно да бъдат счупени. Детски очила трябва да са леки, удобни и със защити за продължително носене пред таблет, телефон, компютър или телевизор. Цените започват от 44.99 лв. за очила + твърдо калъфче, кърпичка и сертификат за качество и гаранция.

Вижте всички модели детски компютърни очила.

 

Децата и младите, които се нуждаят от очила с рецепта, обикновено получават очила за една дистанция. Тези лещи коригират Късогледство (Миопия), Далекогледство (Хиперметропия) и / или Астигматизъм и формата на лещата вътре в окото автоматично се регулира, за да осигури допълнителната увеличителна мощност, необходима за компютърно виждане и близко зрение.

Когато близкото зрение на даден човек стане по-малко ясно поради пресбиопия след 40-годишна възраст, тази загуба на естествена фокусираща енергия, свързана с възрастта, засяга четенето и виждането на смартфон или компютърно зрение и комфорт. Бифокалните очила могат да осигурят ясно виждане на далечно и близко разстояние, но междинното зрение (необходимо за използване на компютър и виждане на вашия смартфон) често остава проблем. Прогресивните лещи или трифокалните лещи за очила предлагат известна помощ за междинното виждане, но често нямат достатъчно голяма междинна зона за удобна компютърна работа.

Без компютърни очила, много хора често завършват с замъглено зрение, напрежение на очите и главоболие. Тези отличителни симптоми на синдрома на компютърно зрение може лесно да се решат. Още по-лошо е, че много хора се опитват да компенсират замъгленото си виждане, като се навеждат напред или наклоняват глава. И двете действия могат да доведат до проблеми както с очите, така и с цялостната стойка, врата, раменете и гърба.

 

Характеристики на стъклата

Обикновено компютърните очила имат около 60% от увеличаващата сила на очилата за четене, но много често са без диоптър и притежават филтри за Синята светлина, Антирефлексно покритие и UV филтри. Но оптималното увеличение зависи от това докъде предпочитате да седите от екрана на компютъра и колко близо искате да задържите цифровите си устройства.

Компютърните очила също трябва точно да коригират астигматизма, който може да имате, и да се вземат прецизни измервания, за да се гарантира, че оптичният център на всяка леща е точно пред зеницата ви, когато използвате предпочитаното работно разстояние.

Поради тези причини компютърните очила трябва да бъдат персонализирани според вашите индивидуални нужди. Използването на по-слаби очила за четене без рецепта за компютърна работа и виждане на вашите цифрови устройства обикновено няма да ви осигурят точната корекция на зрението, която ви е необходима за постоянна яснота и комфорт.

Видове дизайн на лещите/стъклата

Много дизайни на лещи със специално предназначение работят добре за компютърни очила. Тъй като тези лещи са предписани специално за използване от компютър, те не са подходящи за шофиране или универсално носене в ежедневието.

Синдромът на компютърното зрение причинява умора на очите, което може да ви накара да се почувствате уморени и нетрудоспособни.

Най-простите компютърни очила имат лещи с единично зрение с модифицирана мощност на лещите, предписани да осигурят най-удобната визия на екрана на компютъра на потребителя. Тази мощност на стъклата намалява напрежението при виждане и подобрява поддържането на фокусните обекти на разстояние от екрана на компютъра и осигурява най-голямото зрително поле.

Жена нуждаеща се от очила за компютър

Друг популярен дизайн на лещите за компютърни очила е професионалният прогресивен обектив – мултифокален, без линии, който коригира визуална, междинна и до точка визия.

Професионалните прогресивни лещи имат по-голяма междинна зона от обикновените прогресивни лещи за по-удобно виждане на компютъра. Но това оставя по-малко площ на обектива за дистанционно виждане, така че тези лещи не се препоръчват за шофиране или други важни задачи за виждане на дистанция.

Другите лещи, използвани за компютърни очила, включват професионални бифокални и трифокални лещи. Тези облицовани мултифокални лещи имат по-големи зони за междинно и близко зрение, отколкото обикновените бифокали и трифокали, а местоположението на междинните и близките зони може да бъде персонализирано за вашите нужди от компютърно виждане.

Покрития и нюанси на лещите/стъклата

За максимален комфорт при гледане лещите за очила за компютър трябва да включват антирефлексно покритие. Понякога наречено антирефлексно покритие (AR) покритие намалява отразяването на светлината от предната и задната повърхности на стъклата. Това намалява и напрежението в очите.

Някои очни лекари препоръчват добавяне на светъл нюанс към компютърните очила. Светло синия нюанс намалява отблясъците, причинени от суровото изкуствено осветление и подобрява контраста. Оцветените стъкла също се препоръчва да блокират къси вълни, “синя” светлина. Тя се излъчва от компютърни екрани и е свързана с отблясъци и напрежение на очите.

Цена на качествени очила за компютър?

Очилата за компютър се превърнаха в неизменна част от нашето ежедневие. Често ги използваме много повече от 8 часа на ден. Затова цената на този продукт не трябва да бъде прекалено висока, защото повечето от хората има по 2-3 чифта очила. Един на работа, един вкъщи и често в колата за всеки случай. Цената на очилата често зависи от модела на рамките и от вида на стъклата. Ние от BetterVision предлагаме високо-качествени стъкла за очила със защита от синята светлина и UV защита на изключително достъпни цени. За нас е важно да предлагаме качествен продукт, който работи и предпазва очите Ви. Това е особено важно по време на дългите часове работа пред компютър. Цените на най-масовите модели дамски, мъжки и детски антирефлексни очила за четене и компютър започват от 35.99 лв. Тази цена достъпна за потребителите и гарантираща качество и комфорт по време на работа.