Всеки ден повечето от нас прекарват над 9 часа на ден гледайки дигитални устройства – екрани на компютри, монитори, телефони, таблети, телевизори или работят в офис или вкъщи, където има изкуствено осветление. Често резултата е умора и напрежение в очите по време на работния ден и главоболие към края на дена и трудно заспиване вечер. Професионалните очила за компютър са специално създадени да намалят и премахнат тези неприятни състояния.

Има различни видове очила за компютър като най-разпространените са без диоптър – тези очила са подходящи за хора от 18 до 40 годишна възраст, които желаят да предпазят очите си. Има възможност за изработване и на очила за компютър с диоптър и за четене на близко разстояние. Тези очила са подходящи за хора над 40 годишна възраст с Пресбиопия (старческо далекогледство), които имат нужда от диоптър, за да виждат добре на близко разстояние. Независимо дали сте над 20 или над 40 години, очилата за компютър ще подобрят вашата работа и зрение на близко разстояние.

Очила за компютър
Тест на стъкла със защита против синя светлина

Всички тези видеодисплеи и източници на изкуствена светлина изморяват очите и ни правят по-малко продуктивни! Това е така поради излъчването на синя светлина от тези устройства. Факт е, че всеки от нас прекарва дълго време пред видеодисплеи и може да има нужда от допълнителна защита за очите си. Затова повечето хора работещи дълги часове пред монитори избират да носят очила за компютър.


Вижте всички модели дамски компютърни очила.

Какво представляват очилата за компютър против синя светлина?

Очилата за компютър имат специални стъкла блокиращи вредната синя светлина излъчвана от всички видове монитори. Професионалните стъкла за очила имат покритие, разработено за хора, които прекарват много време на закрито и са изложени на синьо-виолетова и LED светлина на цифрови устройства като смартфони, телевизори, таблети, компютри и офис луминисцентно осветление.

Едни от най-добрите стъкла са изработени от висококачествения CR39 материал и блокират 40% от Синята светлина в спектъра 430nm – 450nm и 100% от Blue Light при 410nm. Това гарантира добро и пълноцветно виждане на всички цветове и същевременно безкомпромисна защита за Вашите очи. За допълнителна защита и комфорт качествените стъкла за очила имат добавен филтър за защита от слънчевите лъчи – UV400. Това е нужно, защото всеки има нужда от почивка по време на работния ден и може да излезе навън носейки любимите си компютърни очила и да бъде защитен от най- вредните слънчеви лъчи

Каква е цената на очилата за компютър без диоптър?

Очилата за компютър се превърнаха в неизменна част от нашето ежедневие. Често ги използваме много повече от 8 часа на ден. Затова цената на този продукт не трябва да бъде прекалено висока, защото повечето от хората има по 2-3 чифта очила. Един на работа, един вкъщи и често в колата за всеки случай. Цената на очилата често зависи от модела на рамките и от вида на стъклата. Ние от BetterVision предлагаме висококачествени очила със защита от синята светлина и UV400 защита на изключително достъпни цени. За нас е важно да предлагаме качествен продукт, който работи и предпазва очите Ви. Това е особено важно по време на дългите часове работа пред компютър.

Цените на най-масовите модели дамски, мъжки и детски очила за компютър започват от 35.99 лв. Тази цена е достъпна за потребителите и гарантира качество и комфорт по време на работа. Повечето предлагани от нас модели се изработват ръчно и цената на очилата започва от 59.99лв. като получавате твърдо калъфче, кърпичка и сертификат за качество и гаранция на стъклата.

10 факта за хубавите очила за компютър

  1. Предпазват очите от всички видеодисплеи + офис/луминисцентното осветление
  2. Намаляват синята светлина и вредното влияние върху очите
  3. Очилата за компютър НЕ трябва да са 200 – 300 лева
  4. Има хубави мъжки, дамски и детски модели на цени от 50-80 лева
  5. Трябва да имат антирефлексен слой
  6. Имат лещи в различни цветове – синьо, лилаво, зелено
  7. Повечето хубави очила за компютър са ръчно изработени
  8. Очилата за работа с компютър са супер подарък за работещ човек!
  9. Има очила за компютър и четене С и БЕЗ диоптър
  10. Очилата за компютър БЕЗ диоптър може да се използват и за шофиране вечер!

Какви са предимствата на защитните очила за компютър?

Предпазването на нашето зрение е важна част от ежедневните грижи, които трябва да полагаме. Дългите часове работа

Всички ние, които постоянно работим с видеодисплеи – компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони и дори телевизори с плосък екран, забелязваме, че очите ни често са напрегнати и раздразнени през целия работен ден. Синдромът на компютърното зрение е резултат от високите визуални изисквания за компютърна работа. Това състояние (CVS – синдром на компютърното зрение) се дължи на излъчваната от екрана на компютъра светлина и от съсредоточаването върху изкуствено осветения дисплеи за дълги периоди без да се мига и без подходяща защита на очите.

Знаете ли колко често мигате по време на работа пред компютър?

Всеки от нас мига от 12 до 15 пъти в минута, но когато се намирате пред екрана на компютъра, този брой намалява драстично до 3 до 4 пъти в минута.

Кой и Защо се нуждае от очила за компютър?

Ако сте под 40-годишна възраст, напрежението в очите или замъгленото виждане по време на работа с компютър може да се дължи на неспособността на очите ви да останат точно фокусирани на екрана, или защото очите ви изпитват проблем да променят фокуса от клавиатурата към екрана и обратно за продължителни периоди от време. Тези проблеми при фокусирането (акомодация) често са свързани със синдрома на компютърното зрение – CVS и могат да се коригират с очила за работа с компютър. Стъклата на тези очила често нямат диоптър и имат специални слоеве, които блокират синята светлина, която предизвиква умора и напрежение при продължителна работа.

Списъка с хората работещи пред монитори е изключително дълъг и това са само част от тях: учители, касиери, архитекти, програмисти, дизайнери, customer support, служители в администрацията, секретари и много други.

Мъж с очила за компютър
Жена с очила за компютър

Ако сте на възраст над 40 години, проблемът може да се дължи на появата на пресбиопия (старческо далекогледство) – нормалната загуба на способност на очите за близко фокусиране, свързана с възрастта. Това също така може да се причини и от симптомите на компютърно зрение или от естествени възрастови промени. Тогава се нуждаете от очила с диоптър, като стъклата на тези очила също трябва да са с филтър за синя светлина, ако работите пред видеодисплеи или на изкуствено офис осветление.

Мъжки очила за компютър

Вижте всички модели мъжки компютърни очила.

Кой сме ние и какво предлагаме?

Ние се занимаваме професионално с всякакъв вид очила, като голяма част от тях са ръчно изработени от нашите оптици. Всички предлагани от нас очила отговарят на най-високите Европейски и Американски стандарти за качество, защото предлагаме очила в България, Европа и Америка. Гордееем се с нашите стъкла за очила, защото са произведени специално за нас и по този начин гарантираме най-високо качество на предлаганите продукти. Част от предлаганите от нас продукти са: Компютърни очила, Слънчеви очила, Очила с диоптър, Рамки за очила, Гейминг очила, Очила за шофиране, Фотохромни очила, Очила за нощно шофиране. За нас най-важното е клиентите ни да получат най-добрите персонализирани оптични продукти.

Вижте мнения на наши клиенти, които използват очила за работа с компютър BetterVision по време на своята работа.

Защо да носим предпазни очила за компютър?

Компютърните очила се различават от обикновените очила или очилата за четене по няколко основни причини. Това е с цел да се оптимизира зрението, когато гледате екрана на компютъра си за по-дълго време. В натовареното ни дигитално ежедневие средно всеки от нас прекарва поне 9 часа пред някакъв тип монитор – компютър, лаптоп, таблет, смарт телефон. Много от работните места са в затворени помещения с изкуствено осветление. Такива места са хипермаркетите, офис сградите, и повечето не добре проектирани офис помещения.

Най-новите стъкла за очила, предназначени за оптимизиране на зрението и комфорта при използване на цифрови устройства комбинират множество слоеве и по този начин се гарантират множество защити. Нашият опит показва, че синята светлина в диапазона 410nm трябва да се филтира възможно най-много, затова и нашите лещи филтрират синята светлина на 100% точно в най-вредния диапазон като се гарантира ясно зрение без оцветяване или изцяло премахване на синия цвят. Предлагаме стъкла както за очила за компютър без диоптър, така и за очила за компютър и четене с диоптър.

Електронните екрани обикновено са разположени на 50 до 70 сантиметра от очите на потребителя. Това се счита за междинна зона на зрение – по-близо от зрението за шофиране (“далечно”), но по-далеч от зрението за четене (“близко”) зрение.

Вижте всички модели детски компютърни очила.

Мнения за очила за компютър

Първоначално бях скептично настроена дали са качествени, но надминаха очакванията ми. Главата спря да ме боли още на 2 ден откакто ги нося. Не изпитвам напрежение в слепоочието. Бърза доставка.
ПЕРФЕКТНИ СА!!!!!!!!!! РАБОТЯ ПО 12 ЧАСА НА КОМПЮТЪР И ОТ КАКТО СЪМ С ОЧИЛАТА ОЧИТЕ МИ НЕ СЕ ИЗМОРЯВАТ, НЯМА ГО И ГЛАВОБОЛИЕТО. ПРЕПОРЪЧВАМ ГИ 🙂
Преди, когато бях без очила от синя светлина очите ми се насълзяваха и не можех да гледам продължително в тази светлина, сега с очилата гледам и нито ме заболяват очите нито се насълзяват!! Много ви благодаря за това, че сте най- добрите. Много съм щастлива, че избрах вас!!! ❤️
Изключително доволна съм от очилата и от бързата доставка.
Нося ги втори ден като на ден прекарвам по минимум 6ч пред компютър, а често минавам и 12ч.
В началото усещах дискомфорт, но явно беше временно докато очите ми се адаптират с новите стъкла.
Определено смятам и занапред да ползвам услугите

Очила с диоптър

Очилата за компютър може да се изработят и с диоптър. Най-често хората търсещи такива очила имат нужда от корекция на зрението наблизо. Правилната диагностика на диоптрите за близко и далечно разстрояние се извършва от очен лекар в специализирана очила болница. Важно условие за тези стъкла е да комбинират защитата от синя светлина с антирефлексен слой на лещата и да имат максимална пропускливост на светлина. Доста често хора с малък диоптър 0.25 или 0.50 може да носят и очила със защита от синя светлина без диоптър. Това е така защото синята светлина е фонова и разсейва фокуса. При блокирането/ премахването на тази светлина картината става по-ясна и виждането наблизо и ченетено стават много по-кристални без нуждата от диоптър.

Без компютърни очила, много хора често завършват с замъглено зрение, напрежение на очите и главоболие. Тези отличителни симптоми на синдрома на компютърно зрение може лесно да се решат. Още по-лошо е, че много хора се опитват да компенсират замъгленото си виждане, като се навеждат напред или наклоняват глава. И двете действия могат да доведат до проблеми както с очите, така и с цялостната стойка, врата, раменете и гърба.

Направата на очила за компютър с диоптър отнема минути. Не рискувайте зрението си и бъдете защитени!

Антирефлексно покритие и нюанси на лещите/стъклата

За максимален комфорт при гледане лещите за очила за компютър трябва да включват антирефлексно покритие. Понякога наречено антирефлексно покритие (AR) покритие намалява отразяването на светлината от предната и задната повърхности на стъклата. Това намалява и напрежението в очите.

Някои очни лекари препоръчват добавяне на светъл нюанс към компютърните очила. Светло синия нюанс намалява отблясъците, причинени от суровото изкуствено осветление и подобрява контраста. Оцветените стъкла също се препоръчва да блокират къси вълни, “синя” светлина. Тя се излъчва от компютърни екрани и е свързана с отблясъци и напрежение на очите.