Антирефлексното покритие (наричано още “AR покритие” или “покритие против отблясъци”) подобрява зрението, намалява напрежението в очите и прави очите ви по-привлекателни през очилата. Тези предимства се дължат на способността на Антирефлексното покритие да елиминира отраженията от предната и задната повърхност на очните ви лещи (стъкла).

С отсъстващи отблясъци, повече светлина минава през вашите лещи, за да се оптимизира зрителната острота с по-малко разсейване (особено през нощта), а лещите изглеждат почти невидими – което подобрява външния ви вид, като привлича повече внимание към очите ви и ви помага да направите по-добър “контакт с очите” с други. Това прави антирефлексните очила изключително привлекателни.

Антирефлексни очила и стъкла

Стъкла за Антирефлексни очила очила BetterVision
  • Антирефлексно покритие
  • Защита от синя светлина
  • UV400 защита

 

AR покритието е особено полезно, когато се използва върху стъкла с висок индекс, които отразяват повече светлина от обикновените пластмасови лещи. Като цяло, колкото по-висок е индексът на пречупване на материала на лещата (стъклата), толкова повече светлина ще се отразява от повърхността на лещите (стъклата).

Например, обикновените пластмасови лещи отразяват приблизително 8% от светлината, удряща лещите, така че само 92% от наличната светлина навлиза в окото. Пластмасовите лещи с висок индекс могат да отразяват до 50 процента повече светлина от обикновените пластмасови лещи (приблизително 12 процента от наличната светлина), така че още по-малко светлина е достъпна за зрението.

Това може да бъде особено обезпокоително при условия на слаба светлина, като например при шофиране през нощта.

Днешните модерни антирефлективни покрития на стъклата могат на практика да елиминират отражението на светлината от очилата, позволявайки на 99,5% от наличната светлина да премине през стъклата и да влезе в окото за добро зрение и виждане.

Дамски Антирефлексни очила за компютър

Вижте нашите предложения от над 100 модела и цвята дамски очила за компютър със защита против синя светлина, UV400 защита и антирефлексно покритие на стъклата. Цени започващи от 35.99 лв. за очила + твърдо калъфче, кърпичка и сертификат за качество и гаранция. Моделите са стилни, прилягат добре както на тесни така и на широки лица и може да се използват ежедневно.

Вижте всички модели дамски антирефлексни очила.

 

Чрез елиминиране на отраженията, AR покритието също прави стъклата да изглеждат невидими, за да могат хората да виждат по-ясно вашите очи и изражения на лицето. Антирефлексните стъкла за очила също са по-привлекателни, така че можете да изглеждате най-добре във всички условия на осветление.

Визуалните предимства на антирефлексните очила с антирефлексно покритие включват добро виждане с по-малко отблясъци при шофиране през нощта и по-голям комфорт при продължително използване и работа с компютър (в сравнение с носенето на очила без антирефлекс).

Когато се прилага за фотохромни лещи, AR покритието подобрява яснотата и комфорта на тези първокласни лещи при всякакви светлинни условия, без да намалява слънчево-реактивните им характеристики.

Мъжки Антирефлексни очила за компютър

Предлагаме над 100 модела и цвята мъжки очила за компютър със защита против синя светлина, UV400 защита и антирефлексно покритие на стъклата. Рамките за очила са съобразени с това да са по-широки, да имат бизнес стил и да са леки и удобни за продължително носене. Цени започващи от 35.99 лв. за очила + твърдо калъфче, кърпичка и сертификат за качество и гаранция.

Вижте всички модели мъжки антирефлексни очила.

 

Антирефлексното покритие също е добра идея за слънчевите очила, тъй като елиминира отблясъците от слънчева светлина, отразяваща се в очите ви от задната повърхност на оцветените стъкла, когато слънцето е зад вас.

(По принцип, AR покритието се прилага само към задната повърхност на лещите за слънчеви очила, тъй като няма козметични или визуални ползи за елиминиране на отраженията от предната повърхност на тъмно оцветените стъкла.)

Повечето премиум антирефлексни стъкла включват повърхностна обработка, която уплътнява антирефлективните слоеве и прави стъклата по-лесни за почистване. Хидрофобните повърхностни обработки отблъскват водата, предотвратявайки образуването на водни петна.

Някои антирефлективни лещи имат повърхностна обработка, която е едновременно хидрофобна и “олеофобна” (наричана още липофобна), което означава, че отблъскват водата и маслото. Подходящи са за елиминиране както за водни капки, така и за намаляне на мазните петна при допир или продължително носене.

Как се прилага антирефлективно покритие върху стъклата?

Нанасянето на антирефлексно покритие върху стъклата за очила е изключително технологичен процес, включващ технология за вакуумно отлагане.

Първата стъпка в процеса на нанасяне на покритие е да се почистят щателно стъклата и да се проверят за видими и микроскопични повърхностни дефекти. Дори и едно малко зацапване, парче власинки или миниатюрна драскотина върху стъклото по време на процеса на нанасяне на покритие може да предизвика дефектно покритие на AR.

Обикновено, производствената линия включва множество измиващи и изплакващи вани, включително ултразвуково почистване за отстраняване на следи от повърхностни замърсители. Това е последвано от изсушаване и загряване на стъклата в специални пещи за по-нататъшно премахване на нежеланата влага и газове от повърхността на лещата.

След това стъклата се зареждат в специални метални стелажи, така че лещите да се държат надеждно. След това стелажите се зареждат в камерата за нанасяне на антирефлексното покритие. Вратата на камерата се запечатва и въздухът се изпомпва от камерата, за да се създаде вакуум.

По този начин се нанася антирефлексното покритие и то прилепва към повърхностите на стъклата – създавайки еднакъв, микроскопично тънък оптичен слой върху лещата. Някои очни лещи имат фабрично нанесено AR покритие върху двете повърхности.

Изберете антирефлексно покритие, което е най-доброто за вас

Всеки производител на антирефлексно покритие има своя собствена формула, но като цяло всички антирефлективни покрития се състоят от множество микроскопични слоеве от метални оксиди с променлив висок и нисък индекс на пречупване. Тъй като всеки слой засяга различни дължини на вълните на светлината, колкото повече пластове има, толкова повече отражения се неутрализират.

Някои висококачествени AR покрития имат до седем слоя.

В зависимост от начина ви на живот, Вашият оптик може да предложи специфична марка антирефлексно покритие. Ако прекарвате много време в работа с компютър, може да се възползвате от AR покритие, което филтрира синята светлина.
В зависимост от формулата на AR покритие, повечето лещи с антирефлексно покритие имат много слаб остатъчен цвят, обикновено зелен или син, което е характерно за тази конкретна марка покритие.

Антирефлективните покрития са изключително тънки. Целият многослоен AR покривен слой обикновено е с дебелина около 0.2 до 0.3 микрона, или около 0.02% (две стотни от 1%) от дебелината на стандартната леща за очила.

Цена на Антирефлексни очила

Предлаганите от нас очила с антиреклсни стъкла започват от 35.99 лв. като цената варира в зависимост от предлаганите от нас модели. Цената на повечето антирефлексни очила е около 50 – 60 лева. Може да разгледате всички очила и да изберете най-подходящия за вас модел. Всички наши продукти се изпращат с опция преглед и тест и имате 15 дена право на връщане и замяна! Можете да видите мнения и ревюта за нашите очила – Гаранция за правилен избор.