БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 150лв.
ПЛАТИ само след ПРЕГЛЕД/ТЕСТ!
15 дни Връщане/Замяна
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 150лв.
ПЛАТИ само след ПРЕГЛЕД/ТЕСТ!
15 дни Връщане/Замяна
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА над 150лв.
ПЛАТИ само след ПРЕГЛЕД/ТЕСТ!
15 дни Връщане/Замяна

Рамки за Очила

Мъжки, Дамски и Детски Рамки за очила


Промо цени на Диоптрични рамки за очила
GU2658-50052.png
Рамки за очила Guess от 99лв.
Рамки за очила - Diesel DL5048 046 53
Рамки за очила Diesel от 94.99лв.
Оригинални Men рамки за очила Polaroid Optical Frame PLD D375/G 0IH 51
Рамки за очила Police от 79.99лв.
PL881-5109DD.png
Рамки за очила Polaroid от 79.99лв.
Рамки за очила котешко око черен гланц и златно
Рамки за очила BetterVision от 44.99лв.Показване на 1–12 от 698 резултата

Филтри
1 2 3 4 57 58 59

Диоптрични Рамки за очила

Диоптрични рамки за очила - Мъжки и Дамски

Ние предлагаме голямо разнообразие от рамки за очила за мъже, жени и деца. Най-модерните видове могат да бъдат проектирани така, че да бъдат подходящи за жени, мъже или да бъдат унисекс диоптрични рамки, които да бъдат еднактво стилни, ефектни и комфортни и за двата пола.

Комфортът при избора обикновено е приоритет, когато става дума за рамки за очила с диоптър или очила за компютър. Това е така, защото се предполага, че ще носим очилата през по-голямата част от деня и затова е важно те да бъдат леки, удобни и красиви. В дигиталната ера, в която живеем, често прекарваме над 12 часа на ден пред видео дисплеи и затова удобството при носене и правилната защита за очите Ви е наш приоритет. Стилът на рамките за очила може да бъде толкова различен, така че да акцентира Вашето настроение, тоалет или емоция.

Материали на рамките

 • Ацетат – Ацетатните рамки за очила в сравнение с обикновените пластмасови рамки за очи са по-трайни, по-леки и по-гъвкави, което ги прави много по предпочитани и удобни за носене;
 • Висококачествена пластмаса – като разновидностите може да бъдат много и най-различни. Един от най-старите и използвани материали за направа на диоптрични рамки;
 • TR90 – термопластичен материал, който е невероятно издръжлив, гъвкав и лек. Рамките, направени с TR90, са изключително удобни. Тъй като са гъвкави, те могат да се огъват под натиск и удобно да контурират лицето на клиента. Поради гъвкавостта на рамката TR90 тя също ги прави устойчиви на повреди. Рамките TR90 са създадени както за активни възрастни, така и за деца. Тъй като материалът е гъвкав, е много по-малко вероятно да се счупи или огъне от удара;
 • Метал – металните рамки са стилни, качествени и придават бизнес стил;
 • Титаниеви рамки – Титаниевите рамки са висококачествени, стилни, удобни и здрави. Перфектен завършек на една бизнес визия и стил.

За какво да внимаваме при избор на диоптрични рамки за очила?

Както за жените, така и за мъжете изборът на диоптрични рамки за очила се свежда до основните 3 критерия: комфорт, издръжливост и стил. При някои от хората има и момент на емоция при покупката на очила. Доста често тези покупки ни радват най-много и за тези аксесоари се грижим най-добре и искаме да са част от нашето ежедневие по-дълго, дори те да са на по-висока цена.

Моделите рамки за очила в нашия онлайн каталог са на водещи фирми производители на диоптрични рамки. Тези стилни и актуални модели рамки за очила съчетават в себе си всичко, което може да искате – комфорт, издръжливост и стил, и то на изключително достъпна цена.

Обикновено очилата с диоптър се носят поне няколко години, така че цената е наистина оправдана, когато тя Ви носи ежедневния комфорт, от който всички ние имаме нужда.

За много от нас най-важният аспект при избора на рамки за очила е как изглеждат на нашето лице. Можете да опитате всеки чифт очила в магазина, за да разберете как изглеждате с тях, но нека да стесним избора Ви с отговора на няколко предварителни въпроса – това може да Ви спести много време и колебание. Трябва просто да определите формата на лицето си и отенъка на кожата си и да разберете кои очила и цветове ще изглеждат най-добре за Вас.

Полезни съвети при избор на рамки за очила

В допълнение към указанията по-горе, имайте предвид следните съвети:

 • Ако имате Пресбиопия (Старческо Далекогледство), уверете се, че рамката за очила, която избирате, е достатъчно голяма за прогресивни стъкла;
 • Без значение каква е формата или цветът на рамката, изберете стъкла с антирефлексно покритие. Те ще направят така, че очилата да изглеждат по-добре и да визуализират очите Ви, като премахнат досадните отражения на стъклата.

Нашата мисия е да предлагаме високо качество на достъпна цена, така че всеки да може да избере и носи перфектните очила. Независимо дали работите пред компютър по 10 часа на ден, или използвате очилата за разходка навън, нашите продукти предлагат перфектно съотношение цена/качество. Можете да разгледате многобройните коментари от доволни наши клиенти. Ние ценим обратната връзка и се стараем да подобряваме предлаганите от нас услуги ежедневно.

Рамки за очила – избирайте правилно

В последно време много хора използват очила не само като средство за коригиране на зрението, а и като моден аксесоар, допълнение към визията. Една от основите точки, на които трябва да акцентирате, когато си избирате очила, са подходящите рамки за тях. Те трябва да са не само хубави, а и да са Ви удобни, особено ако трябва да носите очила постоянно.

За много хора най-важното при избора на рамки за очила е как ще стоят на лицето. Разбира се, ако имате време, можете да премерите всички или тези, които са Ви харесали в оптиката. Можете да поканите и приятел или приятелка да си каже мнението. Но ако нямате толкова време, а няма и кой да Ви подкрепи в избора Ви?

Знаем, че колкото по-голям е асортиментът, толкова по-труден е изборът. Затова има няколко прости правила, с помощта на които ще можете да направите своя избор, което значи, че ще си спестите доста време.

Първо, при избора на рамки за очила трябва да обърнете внимание на следното:

 • Рамките трябва да съответстват на „акцента“ във външния Ви вид. Например, ако сте със сини очи, ще са подходящи сини рамки за очила или рамки със сини вложки;
 • По форма рамките за очила трябва да са противоположни на формата на Вашето лице;
 • Размерът на рамките трябва да е съизмерим с размера на лицето Ви.

За целта ще трябва да прецените каква е формата на Вашето лице, цвета и материала, от който ще са рамките за очила.

Рамки за очила спрямо формата на лицето

Продълговато лице

За продълговатото лице е характерна дългата тясна линия на бузите и удълженият нос. За да направите лицето си по-късо и по-пропорционално визуално, изберете по-високи рамки за очила от широчината на стъклата и нисък мост на носа. Добре ще изглеждат и някакви декоративни елементи на дръжките на рамките.

Кръгло лице

Кръглото лице е с извити линии, ширината и дължината са горе-долу еднакви, ъгли липсват. За да се удължи визуално лицето и да се намали неговата ширина, изберете очила с правоъгълни тесни рамки с дискретен мост на носа, за да се разширят визуално очите Ви. За този тип лице са подходящи рамки за очила, при които окулярите (стъклата) са по-широки, отколкото високи.

Овално лице

Овалното лице се смята за перфектно заради балансираните му пропорции. За да не се наруши този перфектен природен баланс, трябва да се спрете на рамки за очила, чийто размер отговаря на ширината на най-широката част на лицето Ви.

Триъгълно лице (с основа в долната част)

За този тип лице е характерно тясното чело и широката брадичка. Затова, за да изпъкне (визуално да се разшири) горната част на лицето, изберете рамки за очила с контрастни вложки в горната част на стъклата. Така наречените „котешки“ рамки за очила са много подходящи за такава форма на лицето.

Триъгълно лице (с основа в горната част)

Това лице се характеризира с широко чело и тясна брадичка. За да намалите визуално горната част на лицето си, изберете рамки за очила, при които стъклата се разширяват надолу. Най-добре изберете рамки с по-светли оттенъци, направени от лек материал.

Ромбовидно лице

Тази форма на лицето се среща много рядко, за този тип лице е характерно областта на очите да е по-тясна и брадичката да е по-широка в зоната на скулите. В този случай задачата на рамките за очила е да акцентират на очите и да замаскират издадената линия на скулите. За целта трябва да изберете рамки за очила, чийто акцент е върху линията на веждите. За този тип лице са подходящи и рамки за очила с „котешка“ форма.

Квадратно лице

Този тип лице се характеризира с широки брадичка и чело. За да се удължат и изгладят ъглите на лицето, най-подходящи са тесните овални и правоъгълни рамки за очила. За този тип лице са подходящи рамки, при които стъклата са по-широки, отколкото високи.

Как да изберете цвета на рамките за очила?

За да изберете по-лесно какъв да е цветът на Вашите рамки за очила, трябва да вземете предвид няколко основни правила:

 • Всеки човек „принадлежи“ или към студената (синя), или към топлата (жълта) цветова гама;
 • Всеки човек изглежда най-привлекателно в своята собствена цветова гама;
 • Рамките за очила или слънчевите очила също трябва да отговарят на цвета на човека.

Добре е да знаете и че основните фактори, които определят типа на Вашия цвят, са цветът на кожата, очите и косата Ви.

Цвят на кожата

Цветът на кожата е основен фактор, който определя типа цвят на човека. Хората със студен тип цвят на кожата по принцип са със синкав или светлорозов оттенък. Тези с „топъл“ тип цвят на кожата са с „прасковен“ или „кремав“ цвят. „Маслинената“ кожа се отнася към студената гама, тъй като представлява оптична смесица между синьо и жълто.

Цвят на очите

Цветът на очите влияе на определянето на типа цвят много по-малко от цвета на кожата, тъй като очите могат да се различават значително, в зависимост от светлината и условията наоколо. Например сините очи може да изглеждат буквално виолетови (студена гама) и синьо-сиви (топла гама), в зависимост от обстановката.

Цвят на косата

Цветът на косата може да принадлежи към топлата или студената цветова гама. Яркото русо, платиненото, синкаво-черното, бялото, тъмно-рижавото се разглеждат като студени цветове. Топлите цветове включват в себе си златно русо, кафяво-черно, златисто-черно, морковено и сиво.

Какъв цвят рамки за очила да изберете спрямо типа Ви цвят?

За студената гама най-подходящи са: черно, сребристо, розово-кафяво, сиво-синьо, пурпурно, розово, светлосиньо, нефтено тъмно кехлибарено.

За топлата гама са подходящи: жълто, цвят каки, златно, медено, прасковено, оранжево, коралово, яркочервено и наситено синьо.

Изберете перфектните рамки за очила за страхотна визия от BetterVision.bg на страхотни цени!

[]
×
Добави имейл и

Вземи 5% отстъпка сега!

Не благодаря! * С добавяне на имейл, вие се регистрирате да получавате нашите имейли. Можете да се отпишете по всяко време.