Астигматизъм коригиращи Торични лещи – Зрение без Астигматизъм и без очила

Думата торични идва от технологията за направа на самата леща за имплантиране. Този вид лещи Ви гарантират добро зрение на една дистанция – далечно виждане и коригират астигматизъм. Всеки пациент с астигматизъм знае колко размазано вижда и колко е важно да има добро зрение за всички ежедневни занимания и дейности, които извършва. За да виждате добре на близка дистанция се налага носене на очила – при по-възрастни пациенти. Все повече пациенти предпочитат корекция на астигматизъм чрез имплантация на вътреочни торични лещи или така наречените астигматизъм коригиращи вътреочни лещи.

Лещи за корекция на Астигматизъм – ТОРИЧНИ лещи

При поставяне на тези леща, пациента ще вижда на далеч, като на контролния преглед извършван на 40 ден след операцията, ще се изпишат очила за четене и гледане на близо ако пациента има нужда от такива.

Предимства на торичните – астигматизъм коригиращи вътреочни лещи

  • Може да коригират катаракта (старческо перде) и астигматизъм
  • Гарантира добро зрение на далеч за пациенти с катаракта, които нямат нищо против носенето на очила или контакти лещи за близко разстояние(четене, писане, готвене, плетене и други)
  • може да се имплантират на по-млади пациенти, които нямат катаракта, но имат нужда от добро зрение без очила
  • операцията по отстраняването на катаракта се заплаща от НЗОК (националната здравно осигурителна каса)

Недостатъци на торичните – астигматизъм коригиращи вътреочни лещи

  • не дават възможност за зрение изцяло без очила и контактни лещи (нужно е носенето на очила при извършване на дейности на близко разстояние)
  • цената на лещата се заплаща от пациенти – не се покрива от НЗОК (националната здравно осигурителна каса)

Цени на торичните – астигматизъм коригиращи вътреочни лещи

  • цените на торичните лещи са значително по-високи от тези на монофокалните лещи за имплантиране в окото.
  • цените на торичните лещи варират от производителя на лещата и вида на лещата – дали има добавени филтри за защита на окото или не
  • цените варират в зависимост от това къде – в кой град, ще бъде извършена операцията и кой лекар офталмолог ще извърши операцията.
  • ориентировъчни цени на торичните вътреочни лещи са от 1600 до 2000 лева за едно око в зависимост от горе изброените фактори, като най-важен е фактора за производителя и добавените филтри за защита на окото

Модели торични – астигматизъм коригиращи вътреочни лещи

AcrySof® IQ Toric ВОЛ е астигматизъм коригираща леща на американската фирма ALCON

Кои сме ние и как можем да Ви помогнем ?

Ако търсите добър очен лекар с богат опит в лечението и операция на Катаракта (Старческо перде) чрез имплантиране на вътреочни лещи, ние можем да Ви помогнем и насочим към лекари професионалисти в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и цяла България.

Очни лекари с опит в операцията на Катаракта (Перде на очите)

Нашите консултанти ще Ви насочат към най-добрите офталмолози!

Стремежа ни да информираме хората относно различните варианти и видове на корекция на очни заболявания и диоптри ни накара да направим този информативен сайт за по-добро зрение – BetterVision.bg

Споделете, за да помогнете и на други!

Ако тази статия за Торични лещи – Зрение без Астигматизъм и без очила е била полезна за Вас, със сигурност ще бъде полезна и на други хора, включително и Вашите най-близки. Моля използвайте бутоните за споделяне в социалните мрежи, за да достигнем и помогнем на максимално най-много хора с очни проблеми и хора желаещи по-добро зрение без очила и контактни лещи!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *