Монофокални лещи за корекция на Катаракта. Отлично зрение за далеч

Думата монофокални идва от технологията за направа на самата вътреочна леща за имплантиране. Този вид лещи Ви гарантират добро зрение на една дистанция – далечно виждане. За да виждате добре на близка дистанция се налага носене на очила. Това са най-масово поставяните вътреочни лещи при по-възрастни пациенти с катаракта. Това е така поради цената и достъпността на тази леща, а и доста от по-възрастните пациенти предпочитат да носят очила за близко виждане, поради факта, че такива дейности им се налагат много рядко. Монофокалните лещи биват много различни видове, както се различват както по производител, така и по различните добавени екстри към самата леща – видове филтри.

При поставяне на тези леща, пациента ще вижда на далеч, като на контролния преглед извършван на 40 ден след операцията, ще се изпишат очила за четене и гледане на близо.

Лещи за корекция на зрението на една дистанция – МОНОФОКАЛНИ лещи за имплантиране

Предимства на монофокалните вътреочни лещи

  • Може да коригират катаракта (старческо перде)
  • Гарантира добро зрение за пациенти с катаракта, които нямат нищо против носенето на очила или контакти лещи за близко разстояние(четене, писане, готвене, плетене и други)
  • операцията по отстраняването на катаракта се заплаща от НЗОК (националната здравно осигурителна каса)

Недостатъци на монофокалните вътреочни лещи

  • не дават възможност за зрение изцяло без очила и контактни лещи (нужно е носенето на очила при извършване на дейности на близко разстояние)
  • цената на лещата се заплаща от пациенти – не се покрива от НЗОК (националната здравно осигурителна каса)

Цени на монофокалните вътреочни лещи

  • цените на монофокалните лещи са значително по-ниски от тези на мултифокалните и торичните (астигматични лещи) за имплантиране в око.
  • цените на монофокалните лещи варират от производителя на лещата и вида на лещата – дали има добавени филтри за защита на окото или не
  • цените варират в зависимост от това къде – в кой град, ще бъде извършена операцията и кой лекар офталмолог ще извърши операцията.
  • ориентировъчни цени на монофокалните вътреочни лещи са от 700 до 1300 лева за едно око в зависимост от горе изброените фактори, като най-важен е фактора за добавените филтри за защита на окото

Модели монофокални вътреочни лещи

AcrySof® SA е монофокална леща на американската фирма ALCON
AcrySof® IQ е монофокална леща на американската фирма ALCON

Кои сме ние и как можем да Ви помогнем ?

Ако търсите добър очен лекар с богат опит в лечението и операция на Катаракта (Старческо перде) чрез имплантиране на вътреочни лещи, ние можем да Ви помогнем и насочим към лекари професионалисти в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и цяла България.

Очни лекари с опит в операцията на Катаракта (Перде на очите)

Нашите консултанти ще Ви насочат към най-добрите офталмолози!

Стремежа ни да информираме хората относно различните варианти и видове на корекция на очни заболявания и диоптри ни накара да направим този информативен сайт за по-добро зрение – BetterVision.bg

Споделете, за да помогнете и на други!

Ако тази статия е била полезна за Вас, със сигурност ще бъде полезна и на други хора, включително и Вашите най-близки. Моля използвайте бутоните за споделяне в социалните мрежи, за да достигнем и помогнем на максимално най-много хора с очни проблеми и хора желаещи по-добро зрение без очила и контактни лещи!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *